Folkemøde, madkultur og fødevarer

 

ANTROPOLOGERNE PÅ FOLKEMØDET IGEN I ÅR FOR AT SÆTTE FOKUS PÅ FØDEVARETRENDS

Antropologerne deltager i Folkemødet og har for 3. år i træk fokus på fødevaretrends. I 2016 bidrog vi i Dakofas telt med indsigt og interaktion om vores store undersøgelse om mennesker og madspil. I 2017 lavede vi en mini-undersøgelse af Coops forskellige tiltag under Folkemødet, herunder deres ’dyrevelfærdsgade’ og morgen-salon. Og i år deltager vi med direktør Rikke Ulk som moderator i paneldebatten i Coops telt Når maden bliver individuel om konsekvenser af individualiseret mad.

 

Udvikling og trends i fødevarer, sundhed(sopfattelser), dyrevelfærd og klima fylder i disse år rigtig meget i danskernes bevidsthed. Mad og måltider har til alle tider haft stor betydning for mennesket som socialt samlingspunkt og som ritual, og er forbundet med store følelser. Madvalg kan også være identitets- og gruppeskabende, og på den måde både have en inkluderende og ekskluderende effekt. Dette ser vi i øjeblikket som en stærk trend på de sociale medier, hvor store følelser kommer til udtryk i diskussioner mellem individer og grupper der tager afstand fra fx animalske produkter og dem der ikke gør. Mad er kultur og identitet, og derfor et emne som Antropologerne løbende har beskæftiget sig med i forskellige projekter. Vi har blandt andet lavet undersøgelser for Coop om danskernes madvaner og for Mejeriforeningen om unges forhold til mælk.

 

KOM OG DELTAG I DEBATTEN OM INDIVIDUALISERING AF MAD OG MØD OS TIL EN SNAK

Kom og vær med til en spændende debat om tidens madkultur og trends, og hvordan supermarkeder skal forholde sig til den stigende efterspørgsel på individualiserede madvarer. Det foregår torsdag den 14. juni kl. 13:00-13:45 i Coop Eventtelt.

 

Følg med Antropologernes folkemøde under #antropologernepåfolkemøde på Instagram.

Vi ses på Folkemødet 2018!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn